Bloggpost

2023-01-28

X-files: Fornborgen

Veckans X-files är inskickad av Miska Saarikko.

Nej, det är inte en kraftigt beskuren bild tagen med ett vidvinkelobjektiv utan 59 bilder tagna på 500mm och ihopstitchat i efterhand. Se bilden i sin fulla högupplösta ära nedan. OBS! En stark uppkoppling rekommenderas.

Miska: Följande bild tog jag på toppen av en Fornborg vid Bollstabruk förra månaden, när vädret var som finast, men vill dela med mig av den ändå med tanke på att man kunde se minst 2,5 mil bort.

Detta räknade man rätt fort genom att gamla TV-tornet, som är till höger om solen från betraktaren sett, befinner sig på Älgberget-Björnbergets naturreservat och vi stod på Borgberget. Avståndet dit är ca 25 km.

Klicka här för större bild >> (OBS! Bilden är 127MB (41403 x 5059 pixlar i upplösning) så var beredd på att det kan ta en stund att ladda.

Bilden är tagen med en Nikon Z6 och Nikon AF-S 200-500/5,6E ED VR
59 x porträttformat @ 500 mm, F/9, 1/400 sek, ISO 200, WB dagsljus, handhållet, ca 15% överlappning på bilderna


Skicka in din bild och "vinn" en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design!

Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files? Om så är fallet får du gärna maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med precis vilken kamera som helst.

Berätta gärna lite kort om bilden och vilken kamera den är tagen med. Den måste vara på minst 1200 pixlar bred. Bifoga filen i mailet. Alla publicerade bilder premieras med en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design.

Många ser nog fram emot att få se just din bild!