Test

2023-01-23

Test: Sigma 60-600/4,5-6,3 DG DN OS Sports

Vi startar veckan med ett gediget test på Sigmas lika gedigna telezoom.

Sigma lanserade nyligen en ny version av sin telezoom 60-600mm med ljusstyrka f/4,5-6,3. Nu i specialgjord DN-version för spegelfria Panasonic- och Sony-kameror. Som namnet avslöjar så passar objektivet bra till sportfotografering men även en rad andra motiv tack vare sitt stora zoomomfång.

Mats: Skärpan är förvånansvärt bra genom hela zoomomfånget redan på respektive största bländaröppning. Vid nedbländning ca 1 steg ökar skärpan ytterligare ett snäpp, och det är bara lite skarpare på korta brännvidder jämfört med längre.  Även kantskärpan är förvånansvärt bra på samtliga brännvidder med tanke på det enorma zoomomfånget på 10x.

Optiken är som vanligt inte fritt från distorsion, vinjettering  och lateral kromatisk aberration, men alla dessa egenskaper håller sig på normala och relativt låga nivåer.

Bajonetten, fokusringen, zoomringen, samt knappar är alla damm- och väderskyddade för att förhindra att damm och smuts tränger in i objektivet. Frontlinsen har en vatten- och oljeavvisande ytbehandling. Objektivet ger också en mycket gedigen känsla och är tillverkat i en kombination av magnesiumlegering och kompositmaterial.

Läs hela testet här: Sigma 60-600/4,5-6,3 DG DN OS Sports

Fler bilder tagna med Sigma 60-600/4,5-6,3 DG DN OS Sports hittar du här ->>