Test: Canon RF 15-30/4,5-6,3 IS STM

Test

Nu kan du läsa vårt test på Canons vidvinkelzoom!

En 15-30mm-optik passar utmärkt till många olika motivområden såsom landskap, arkitektur, porträtt, gruppbilder, reportage, gatufoto m.m. 

Mats: Skärpan är relativt bra till stor del av bilden på samtliga brännvidder redan på full öppning och lär säkert duga för de flesta hobbyanvändare. Vid nedbländning 1-2 steg ökar skärpan en aning i kanterna, men hörnen blir inte alltid så skarpa som man kan önska oavsett bländarinställning.

Utan korrigering i RAW är distorsionen mycket påtaglig på 15mm, så pass markant att hörnen blir svarta. Det är dock inte meningen att bilderna ska användas utan korrigering och jag ser ingen skillnad angående hörnskärpan före eller efter distorsionskorrigeringen.

Läs hela testet här: Canon RF 15-30/4,5-6,3 IS STM

Fler bilder tagna med Canon RF 15-30/4,5-6,3 IS STM hittar du här ->>