Test

2023-01-27

Test: Canon RF 135/1,8 L IS USM

Bildkvalitet som kan få den mest luttrade objektivnörden att rysa av välbehag.

Canon fortsätter utöka sin RF-serie, denna gång med en ljusstark 135mm teleoptik med ljusstyrka f/1,8. Optiken har 9st rundade bländarlameller för en soft bokeh, perfekt för porträtt.

Mats: Autofokusen i Canon RF 135/1,8 L IS USM sköts av en Nano USM-motor som är Canons klart bästa AF-motor genom tiderna. Trots att det är stora och tunga linser som skall flyttas omkring i objektivet så går det ändå mycket tyst och snabbt.

Canon RF 135/1,8 L IS USM levererar en mycket bra skärpa redan på största bländaröppning över stor del hela bilden. Vid nedbländning några enstaka steg ökar skärpan över hela bilden och ger rakbladsskarpa bilder från kant till kant runt f/4 -f/8.

För dig som tänkt använda detta objektiv för video kan jag dock berätta att det ger en mycket påtaglig focus breathing när det fokuseras hela vägen från närgräns till oändligt. Detta gäller då i synnerhet för alla Canons kameror som saknar inbyggd kompensation för focus breathing. I skrivande stund är det endast EOS R6 Mark II som har den funktionen för video, och RF 135/1,8 L IS USM tillhör nu tillsammans med några andra objektiv de som är kompatibla med samma funktion.

Läs hela testet här: Canon RF 135/1,8 L IS USM

Fler bilder tagna med Canon RF 135/1,8 L IS USM hittar du här ->>