Test: Canon EOS R10

Test

Nu kan du läsa vårt test på Canons mest kompakta kamera i R-familjen!

Canon EOS R10 har en 24MP APS-C CMOS-sensor och klarar upp till 15/23 bilder per sekund i seriebildstagning beroende på mekanisk eller elektronisk slutare, video i 4K / 30p översamplad från 6K samt 4K / 60p med en viss beskärning. Du kan även filma Full HD i upp till 120 fps för filmsekvenser i slow motion.

Mats: Canon har förbättrat bildkvaliteten i EOS R10 jämfört med alla tidigare modeller med APS-sensor. Detaljåtergivningen är bra och bruset är lågt även på relativt höga ISO. Jag finner inget att klaga på videokvaliteten i 4K som den kommer ur kameran, det ser riktigt bra ut med låga brusnivåer även på lite högre ISO, den duger mer än väl för en normal hobbyanvändare, och fungerar såklart även bra för vloggning. 

Canon EOS R10 är en snabb och prisvärd liten kamera som är prefekt för dig som vill ha en behändig och lätt EOS R-kamera. Kanske tillhör du dem som inte vill bära omkring på en stor och tung kamera, eller dem som behöver en mindre och lättare modell som andrakamera eller som extra reserv. EOS R10 fungerar även fint för bloggare och Vloggare som snabbt enkel vill ha ett färdigt resultat direkt ur kameran.

Läs mer och beställ här: Canon EOS R10