Nyhet: Tamron 20-40/2,8 Di III VXD

En kompakt vidvinkelzoom med många användningsområden!

Tamron 20-40/2,8 Di III VXD är en kompakt och ljusstark vidvinkelzoom anpassat till Sonys fullformatskameror men funkar sedvanligt även till Sonys APS-C-kameror med E-fattningen och ger då en bildvinkel motsvarande 30-60 mm på en fullformatssensor. Vikten är endast 0,36 kg och längden 8,7 cm. Filterdiametern är traditionen trogen 67 mm som på de flesta av Tamrons objektiv till Sony E.

Ett objektiv med detta brännviddsomfång lämpar sig till en rad olika användningsområden som gatufotografi, vloggning, arkitektur, reportage och landskap, för att nämna ett fåtal. Tack vare sin konstanta bländare på f/2,8 går den även bra att använda i lite sämre ljusförhållanden och astrofotografi.

En linjär VXD-motor står för autofokusen vilket ger en tyst, snabb och exakt autofokusering, både vid video och stillbilder. Med Tamrons Lens Utility-mjukvara kan du smidigt välja fokusläge samt uppdatera objektivets firmware. Att objektivet är vädertätat är självklart ett stort plus.

Utmärkande egenskaper

  • Zoomomfång 20-40mm
  • Konstant ljusstyrka f/2,8 över hela zoomomfånget
  • VXD linjär AF-motor för tyst, snabb och exakt autofokusering
  • Närgräns 17 cm & avbildningskala upp till 1:3,8
  • Filterdiameter 67mm (samma som de flesta Tamron till Sony E)
  • Vikt endast 365 g
  • Minsta och lättaste normalzoomen i sin klass
  • Vädertätad

Prislappen för Tamron 20-40/2,8 Di III VXD för Sony E är 10.990:- och säljstart är den 27 oktober.

Läs mer och beställ här: Tamron 20-40/2,8 Di III VXD, för Sony E-fattning (fullformat)