Nyhet: Nikkor Z 17-28/2,8

Nyhet

En kompakt vidvinkelzoom med stor bländare!

Nikkor Z 17-28/2,8 är ett ultravidvinkelzoomobjektiv som täcker brännvidderna 17-28 mm och är anpassat för Nikons spegellösa fullformatskameror men passar även utmärkt på deras APS-C kameror med Z-fattningen. Detta objektiv erbjuder en snabb konstant maximal bländare på f/2.8 i en kompakt och lätt kropp och är därför smidig att bära med sig, både på stan och på resa.

Nikon har använt sig av två ED-glas, ett Super ED-glas och tre asfäriska linselement för att ge en stabil bildskärpa genom hela zoomomfånget. Objektivet reagerar väl på en mängd olika scener och motiv för ett bredare uttrycksspektrum med användning av det unika perspektivet som ett ultravidvinkelobjektiv erbjuder, såväl som den snabba maximala bländaren på f/2,8 och minsta fokusavstånd på 19 cm som möjliggör dynamiskt uttryck för att betona det primära ämnet.

I ett försök att göra objektivet lättare att använda för videoinspelning är Nikkor Z 17-28/2,8 utrustad med höghastighets AF-kontroll som ger mjuk fokusering, även med rörliga motiv, plus en stegmotor (STM) och kontrollring som ger ännu tystare och mjukare drift.

Läs mer och beställ här: Nikon Nikkor Z 17-28/2,8