Test: Fujifilm X-H2s

Test

Nu har vi testat Fujifilms nya högpresterande värsting!

Äntligen! Efter lite drygt tre års vakuum för H-serien är det säkert många som väntat och längtat efter en ersättare till den lite mer videoanpassade hybridkameran X-H1 från 2018 och som utgick bara ett år senare. Fujifilm kompenserar oss nu för dessa 3 år och släpper hela två ersättande modeller i H-serien: X-H2s och X-H2 med S-modellen först ut.

Mats: Hastighet och träffsäkerhet är helt klart något som Fujifilm verkar ha lagt ner mycket arbete på i X-H2s. Jag märkte en enorm skillnad när jag fotograferade fåglar i flykt, vilket de tidigare Fujikamerorna haft svårt för att hinna med när det går undan.

Fujifilm X-H2s börjar nu närma sig de snabbaste kamerorna på marknaden, och då syftar jag närmast på Canons, Nikons och inte minst Sonys värstingmodeller. Autofokushastighet och AF-ljud skiljer dock mellan olika objektiv, och även mellan objektiv med samma beteckningar ang XF och LM (vilket står för XF-Serien och Linjär AF-Motor).

Läs hela testet här: Fujifilm X-H2s