Test: Canon RF 1200/8L IS USM

Test

Nu har vi testat Canons nya superteleobjektiv till RF-fattningen!

Mats: Skärpan är bra till stor del av bilden redan på full bländaröppning och är mer än tillräckligt skarp för de allra flesta fotografer, men i och med f/8 får man räkna med lite diffraktion och såklart blir det inte lika knivskarpt som Canons superteleoptik med kortare brännvidder och högre ljusstyrka. Sen måste man även ha i åtanke att värmeskillnader i atmosfären ofta innebär att skärpan upplevs som sämre när fokusavstånden är långa.

Objektivets bokeh blir givetvis oftast mycket soft eftersom den långa brännvidden resulterar i ett extremt kort skärpedjup, och det gäller även på långa fokusavstånd, eller i alla fall kortare skärpedjup än vad de flesta är vana vid i och med den extremt långa brännvidden.

Läs hela testet här: Canon RF 1200/8L IS USM

Fler bilder tagna med Canon RF 1200mm F8L IS USM hittar du här ->>