Nyhet

2022-06-10

Nyhet: Valoi 360

Valoi 360 är ett modulärt filmskanningssystem för skanning av negativ och dia med digital systemkamera.

Genom att skanna med din digitala systemkamera har du fler möjligheter och mer kontroll att skanna in dina negativ och diabilder. Skanningstiden är kortare än med en dedikerad flatbäddskanner. Anordningen är kompatibel med de flesta filmtyperna som finns på marknaden idag, från 35mm film till 6x9 120-film. Genom att byta filmhållare så har du möjlighet att skanna in både negativ av småbild och mellanformat. Det enda som behöver kompletteras är ett lämpligt ljusbord, reprostativ eller ett vanligt fotostativ med kulled.

Med Valoi Advancer kan du lätt mata fram filmnegativen snabbare, med större noggrannhet och stabilitet, utan att tappa något utav bildkvalitén. För att få maximal effektivitet så behöver inte negativen vara uppklippta. Det är bara att veva fram filmen med frammataren bildruta efter bildruta. En rulle 35mm film kan skannas in på cirka två minuter tillsammans med Valoi Advancer.

Ifall du framkallat filmen och inte redan klippt upp negativen så rekommenderar vi Valoi Pro-kit för att få en så effektiv och noggrann hantering av skanningen som möjligt. Hanterar du enbart uppklippta negativ så rekommenderar vi varmt Starter-kit. Det går alltid att komplettera med Advancer i ett senare skede.

Kom ihåg att använda dig av kameravattenpass, handskar och blåsbälg för att få ett bättre slutresultat
av den inskannade filmen.


Läs mer och köp här: Valoi filmhållare

Välj rätt film till din analoga kamera!