X-files: Digital Aerochrome

Återskapa Kodaks unika film digitalt.

Kodak tillverkade en gång i tiden en speciell sorts negativ färgfilm som var ämnad att fotograferas från luften i olika syften. Det unika med denna film var att den framförallt renderade gröna färger röd/magenta vilket ger ett nästan utomjordisk intryck.

Bilden ovan är inte fotograferad med denna film utan är tagen med en digitalkamera och sedan efterliknad i Photoshop, därav titeln Digital Aerochrome. Detta är rätt enkelt att göra men resultatet kan variera beroende på bilden.

Aerochrome_blogg3.jpg
Med ett HSL-filter (Hue / Saturation / Lightness) kan man enkelt välja vilka färger man vill påverka.

Hue förändrar nyansen, Saturation förändrar färgernas intensitet och Lightness påverkar färgernas ljusstyrka. Längst ner väljer vi vilket färgomfång i bilden som vi vill påverka med inställningarna vi valt ovan. Notera att detta är inställningarna jag använde för att få resultatet på bilden ovan och bör fungera som en bra grund för de flesta bilder där man vill ändra det gröna i en bild men små justeringar kan behövas för att uppnå ett optimalt resultat på andra bilder.

Bilden är tagen med Sony A6300 + Samyang AF 50/1,4

/Carl