Nyhet: Panasonic Leica Summilux DG 9/1,7 ASPH

Nyhet

Panasonic lanserar en ljusstark vidvinkel till Micro 4/3!

Panasonic utökar sitt utbud av vidvinkelobjektiv med den lätta, kompakta och inte minst ljusstarka Panasonic Leica Summilux DG 9/1,7 ASPH till Micro 4/3 vars brännvidd motsvarar 18mm på 35mm fullformat. En vidvinkeloptik passar utmärkt till många olika motivområden såsom landskap, arkitektur, gruppbilder, reportage, gatufoto med mera.

Konstruktion
Detta objektiv har även en mycket kort närgräns på ynka 9,5 cm och fungerar därmed som en halvmakro. Konstruktionen är även tätat mot damm och stänk så du inte behöver begränsas av dåliga väderförhållanden. Den har minskad focus breathing (skifte av bildvinkel vid fokusändring) vilket uppskattas framförallt av filmskapare. En annan uppskattad funktion är att du kan välja om fokusringen ska vara linjär eller ickelinjär vilket betyder att en given rotation alltid förändrar fokuspunkten lika mycket vilket de flesta objektiv inte gör då de har ickelinjär fokusring.

Optiskt
Objektivet består av tolv linselement i nio grupper som inkluderar två asfäriska linser, två ED-linser (Extra-Low Dispersion) och 1 UHR-lins, som bland annat minimerar kromatisk aberration.

Den höga ljusstyrkan på f/1,7 gör objektivet användbart även i ljussvagare situationer, eller när ett kort skärpedjup med soft bokeh önskas.

Utmärkande egenskaper:

  • 9mm vidvinkeloptik för Micro 4/3
  • Ljusstyrka f/1,7
  • Väderskyddad konstruktion
  • Minskad focus breathing
  • 9,5 cm närgräns
  • Filterdiameter 55mm
  • Vikt ca 130 gram

Beställ redan nu: Panasonic Leica Summilux DG 9/1,7 ASPH