Nyhet: Canon utökar EOS R-familjen

Nyhet

Canon lanserar två nya kameror med APS-C-sensor och lika många zoomobjektiv. Missa inte vårt liveevent den 8/6 där Canon kommer berätta mer!

Canon lanserar sina första kameror i EOS R-systemet med APS-C – EOS R7 och EOS R10. Här hämtas alla EOS R-systemets fördelar till det populära bildsensorformatet APS-C. För fotoentusiaster och innehållsskapare ger APS-C-formatet betydande förbättringar, inklusive möjligheten att tillverka mindre, men ändå snabba och högpresterande kameror lämpliga för alla entusiaster.

Den 8/6 kommer vi att ha ett liveevent tillsammans med Canon där dem kommer att berätta mer om deras nya kameror så missa inte detta! Mer information om detta kommer närmare eventet så håll utkik i vår blogg och på våra sociala medier.

Som nya modeller i EOS R-serien har EOS R7 och EOS R10 samma intelligenta autofokusteknik som i Canons högpresterande fullformatsmodeller, men för APS-C-formatet. Tack vare Deep Learning-tekniken och Dual Pixel CMOS AF II kan man spåra objekt, fordon, djur och människor, med exakt huvud-, ansikts- och ögonigenkänning i 100 % av bildrutan. EOS R7 och EOS R10 kan autofokusera i svagt ljus ned till -5 EV respektive -4 EV och hantera ned till f/22 med telekonvertrar, som gör det enkelt att spåra fåglar i flykt eller idrottare i rörelse, oavsett förhållanden. Båda kamerorna har metoden Touch and Drag AF, medan EOS R7 är den första kameran i EOS R-systemet med en kombinerad AF-multiratt och kontrollratt. Kontrollen över AF-punkter tas snabbt och bekvämt och uppspelningsfunktionerna nås genom en tumrörelse eller en vridning på ratten.

CanonAPSCnyhet_blogg7.jpg

EOS R7 passar natur- och sportfotografer som behöver den extra räckvidd som APS-C ger. Kameran innehåller det viktigaste från EOS 7D-serien och har enastående hastighet och autofokusspårning inspirerad av seriens större modeller.

Utmärkande egenskaper för EOS R7

 • 32,5 megapixels APS-C-sensor
 • 15 bilder/sek kontinuerligt med mekanisk slutare, 30 bilder/sek med elektronisk
 • Deep Learning och Dual Pixel CMOS AF II
 • 4K 60p och översamplad 4K 30p-video från 7K
 • Upp till 8 stegs inbyggd bildstabilisering (IBIS)

Beställ redan nu: Canon EOS R7 (kamerahus) | Canon EOS R7 + Canon RF-S 18-150/3,5-6,3 IS STM

CanonAPSCnyhet_blogg6.jpg

EOS R10 är en kraftfull allroundkamera byggd för nästa generations användare av EOS ”tvåsiffriga” modeller. Här har livsstilskreatörer och fotografer i farten en kamera som tar imponerande stillbilder och filmsekvenser.

Utmärkande egenskaper för EOS R10

 • 24,2 megapixels APS-C-sensor
 • 15 bilder/sek kontinuerligt med mekanisk slutare, 23 bilder/sek med elektronisk
 • Deep Learning och Dual Pixel CMOS AF II
 • 4K 60p (beskuren) och översamplad 4K 30p-video från 6K
 • Movie Digital IS

Beställ redan nu: Canon EOS R10 (kamerahus)Canon EOS R10 + RF-S 18-45/4,5-6,3 IS STM |  Canon EOS R10 + Canon RF-S 18-150/3,5-6,3 IS STM

Sedan EOS R-systemet lanserades har Canon breddat sitt fullformatsutbud för att kunna erbjuda en mängd verktyg som passar alla skiftande behov hos fotografer och innehållsskapare. Dagens lansering av kameror i EOS R-systemet för APS-C-formatet förstärker Canons åtagande att skapa större valfrihet, så att en bredare grupp fotografer och innehållsskapare kan uppnå sina kreativa ambitioner.

Idag lanseras också två nya RF-S-objektiv – RF-S 18-45/4,5-6,3 IS STM, en superkompakt vardagszoom – och RF-S 18-150/3,5-6,3 IS STM, ett mer mångsidigt objektiv med kraftig förstoring.

RF-S 18-45/4,5-6,3 IS STM är det perfekta allsidiga objektivet för vardagsanvändning, tack vare sin kompakta design och mekanism för att dra in objektivet – helt enkelt ett objektiv som alltid kan följa med på resan. Med sin manuella upphävning av fokus och STM motor för jämn, tyst autofokusering vid filmning, är det ett viktigt objektiv för vardagsfotografering och inspelning av filmsekvenser.

Utmärkande egenskaper

 • RF-S standard zoomobjektiv med brännvidd 29–72 mm (motsvarande 35 mm)
 • Mekanism för indragbart objektiv ger kompakt design
 • Inbyggd optisk stabilisering med koordinerad kontroll för 6,5 steg när EOS R7 används
 • STM motor för jämn och tyst autofokus vid filminspelning
 • Distorsionskorrigering och minimerad kromatisk aberration

Beställ redan nu: RF-S 18-45/4,5-6,3 IS STM

RF-S 18-150/3,5-6,3 IS STM är en kraftfull zoom som täcker allt från vidvinkel till telefoto, med maximal förstoring på 0,59x i MF-läge för att utforska makrofotografering i vardagliga scener.

Utmärkande egenskaper

 • Kraftigt RF-S zoomobjektiv med brännvidd 29–240 mm (motsvarande 35 mm)  
 • Maximal förstoring på 0,59 i MF-läge
 • Inbyggd optisk stabilisering med koordinerad kontroll för 7 stegs bildstabilisering när EOS R7 används
 • STM motor för jämn och tyst autofokus vid filminspelning
 • Distorsionskorrigering och minimerad kromatisk aberration

Beställ redan nu: RF-S 18-150/3,5-6,3 IS STM