Test

2022-03-21

Test: Sony FE 400/2,8 GM OSS

Vi har testat Sonys helprofesionella fasta supertele!

FE 400/2,8 GM OSS är Sonys första helprofessionella, fasta supertele till deras E-fattning! Ett ljusstarkt, långt teleobjektiv är optimalt för sport- och actionfoto, samt för djur & natur på medellånga till långa avstånd.

Mats: Fokuseringen är upp till 5 gånger snabbare vid motivföljande fokus jämfört med tidigare modeller. Två linjära motorer gör ökad hastighet och t ex rallybilar i ca 150 knyck eller flygplan var inga som helst problem att följa med Sonys motivföljande AF-C.

Skärpan är mycket bra redan på f/2,8 till stor del av bilden, och som skarpast över hela bilden blir det som brukligt runt f/4-f/5,6. Jag ser ingen anledning att bländar ner för skärpans skull, den är så pass skarp redan på full öppning och gjord för att användas på f/2,8.

Utmärkt bildkvalitet och supersnabb autofokus lär garanterat göra den mest kräsne fotografen nöjd, men smakar det så kostar det också en rejäl slant. Sony FE 400mm F/2,8 GM OSS är helt enkelt ett fantastiskt objektiv som verkligen levererar på alla plan, och såklart framtaget för tuff professionell användning.

Läs hela testet här: Sony FE 400/2,8 GM OSS