Test

2022-03-29

Snabbtest: SmallRig lättviktigt videohuvud

Ett pyttelitet vätskedämpat videohuvud.. kan det vara något att ha?

Mats: Vi kunde naturligtvis inte låta bli att testat detta mycket behändiga videohuvud, och efter ett snabbt test kan vi bara konstatera att man ska inte låta sig luras av det kompakta formatet.

SmallRig 3457 är gediget byggt av metall och känslan i tilt och panoreringen är också klart bättre än väntat, och så länge man inte använder alltför tung och stor kamera inkl objektiv, så är det faktiskt jämförbart med större videohuvuden. Smallrig uppger att huvudet ska klara en kameravikt på upp till 5 kg, och självklart är det inte omöjligt, men enligt vår bedömning fungerar det bäst med kameror som väger upp till ca 1 kg inkl objektiv.

Några detaljer som vi la märke till var att tiltfunktionen har justerbart motstånd som fungerar bra i praktiken, men drar man åt panoreringsskruven en aning så blir det sämre flyt i panoreríngen, den bör vara antingen helt öppen eller låst.

Läs hela testet här: SmallRig 3457 lättviktig videohuvud

Missa inte chansen att vinna detta videohuvud! Håll utkik på vår instagram denna vecka för mer information hur du deltar i tävlingen.