Nyhet

2022-03-22

Nyhet: Sony FE PZ 16-35/4 G

Sony lanserar en kraftfull vidvinkelzoom designad för videoinspelning!

En ny, kraftfull vidvinkelzoom med konstant bländare på f/4, särskilt framtagen för videoinspelning på Sonys fullformatskameror med E-fattningen men kan självklart även användas på deras kameror med APS-C-sensorer som Sony A6600 och ZV-E10 och ger då en motsvarande brännvidd på ca 24-52mm. I namnet kan vi läsa "PZ" vilket berättar att objektivet är utrustat med "Power Zoom" vilket kort och gott betyder att du kan zooma in och ut med en spak istället för att använda zoomringen. Zoomen är helt intern vilket är mycket uppskattat, inte minst när man använder sig av en gimbal.

Objektivet har en avancerad optisk design med ett ED-element (extra låg spridning), ett Super ED-element och ett nyutvecklat asfäriskt ED-element som ska säkerställa enastående upplösning. 

SonyFE1635F4G_blogg2.jpg

Fyra linjära XD-motorer (Extreme Dynamic) med komplex konstruktion levererar snabbare och mer exakt fokusering och, för första gången, även snabbare och mer exakt zoomkapacitet än konventionella objektiv för både videoinspelning och fotografering. Sony har även minimerat brännviddsförändring samt fokus- och axelförändring vid zoomning, vilket ger förbättrad videokvalitet.

Till skillnad från många fotoobjektiv är fokusringen konstruerad att likt helmanuella objektiv ge en linjär fokusering oavsett hur snabbt du vrider på den så att du alltid får en förutsägbar och exakt fokusering. I sann videoanda går självklart bländarringen att ställa så den är klicklös för en steglös övergång i exponering.

Utmärkande egenskaper

  • Power zoom
  • Avancerad optisk design
  • Fyra linjära XD-motorer för snabb och exakt fokusering
  • Intern zoom
  • 7-bladig cirkelformad bländare


Läs mer och förbeställ nu: Sony FE PZ 16-35/4 G