Apple lanserar iPhone 13-serien

På tisdagskvällen visade Apple upp höstens kommande modeller och den 24e september får iPhone-familjen tillökning med iPhone 13, Mini, Pro och Pro Max.

iPhone 13 erbjuder en 6,1" högupplöst Liquid Retina display med en ljusstyrka på hela 1200 nits, alltså 28% ljusare än föregångaren. Flärpen längst upp på skärmen har krympt med 20%. Tittar vi under huven hittar vi ett större batteri som tillsammans med Apples nya 6-kärniga A15 Bionic-processor ger iPhone 13 upp till 2,5 timmar längre batteritid än iPhone 12.

Kameran har fått en ny 12 MP-sensor och tack vare en helt ny sensor shift-teknologi kan du ta ännu bättre bilder i mörker. iPhone 13 Mini är delar många styrkor med iPhone 13 men i ett kompakt utförande. Apple introducerar även något de kallar för Cinematic Mode vilket låter användaren sätta fokus på ett objekt medans bakgrunden blir oskarp när man filmar. iPhone 13 kommer i 5 spännande färger, rosa, blå, midnatt, stjärnglans och PRODUCT(RED).

iphone13_blogg3.jpg

iPhone 13 Pro / Pro Max innehåller det mesta från iPhone 13 men skärmen har fått en rejäl uppgradering med ProMotion-teknik vilket innefattar en adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120 hz. Pro-modellerna kommer även utrustade med en ljusstark teleoptik vilket iPhone 13 och Mini saknar.

Ett annat ess i rockärmen för Pro är Apple ProRaw för den som vill få ut det mesta av sin filmning i efterbearbetningen. iPhone Pro och Pro Max kommer i färgerna silver, guld, grafik och sierrablå.

iphone13_blogg2.jpg

Läs mer och beställ här: Apple iPhone 13