Test: Olympus M.Zuiko Digital 8-25/4 Pro

Test

Nu kan du läsa vårt test på Olympus M.Zuiko Digital 8-25/4 Pro som är en påkostad vidvinkelnormalzoom i deras Pro-serie. 8-25mm brännvidd på M4/3 motsvarar 16-50mm på fullformat vilket passar bra för t ex landskapsbilder, arkitektur, interiör, resor, reportage och även för porträttfoto.

Mats skriver: Olympus 8-25mm f/4 Pro fälls ut vid användande och ihop vid transport och förvaring, vilket gör det extra kompakt och smidigt att bära omkring på. Objektivet är utrustat med autofokus av MSC-typ, vilket står för en linjär fokuseringsmotor som är både snabb och tyst. I centrum och till stor del av bilden är Olympus 8-25mm f/4 Pro knivskarp på samtliga brännvidder redan på f/4, och blända ner ytterligare kände jag bara behov av när jag var ute efter ett större skärpedjup. 

Läs hela testet här: Olympus M.Zuiko Digital 8-25/4 Pro