Test: Sony FE 35/1,4 GM

Test

Nu kan du läsa vårt test på Sony FE 35/1,4 GM som är en ljusstark vidvinkeloptik som passar perfekt för landskap, arkitektur, reportage/dokumentärfoto och mycket mer. GM- eller G Master-stämpeln innebär förutom högsta optiska kvalitet även högsta prestanda vad gäller fokusering - tillsammans med en rejäl, tålig och väderskyddad konstruktion.

Mats skriver: Objektivet har en mycket rejäl konstruktion i mestadels magnesiumlegering, med ordentliga inställningsvred för både fokus- och bländarinställning. Bländarringen kan ställas om för fasta steg eller för steglös, och i det närmaste ljudlös, funktion. Liksom övriga modeller i GM-serien har objektivet ett rejält skydd mot fukt, damm och stänk, vilket gör det användbart även i mer ogästvänliga miljöer och väderlekar - då helst tillsammans med Sonys vädertätade kamerahus. Skärpan i Sony FE 35/1,4 GM är riktigt bra redan på f/1,4 över stor del av bilden, och på f/2,8 ökar skärpan ytterligare. Nedbländad runt f/4-f/5,6 blir det absolut knivskarpt från kant till kant.

Läs hela testet här: Sony FE 35/1,4 GM