Test: Sigma 85/1,4 DG DN Art

Test

Nu kan du läsa vårt test på Sigma 85/1,4 DG DN Art som är ett porträttobjektiv som är specialanpassat för spegelfria kameror. Ledorden är hög ljusstyrka, utmärkta optiska egenskaper samt tyst och snabb autofokus. Allt detta levererat i ett kompakt format.

Mats skriver: Sigma 85/1,4 DG DN ART är byggd i ett mycket gediget och kompakt format som passar utmärkt till de spegelfria kamerornas storlek. Vikten är endast 630 gram trots den rejäla öppningen och de många linselementen. Objektivet är uppbyggt med 15 st linselement i 11 st grupper och där ingår fem lågspridande SLD-linser samt en asfärisk lins. Detta ger ett objektiv som levererar bilder med hög skärpa, korrekta färger och extremt låg kromatisk aberration. Som väntat ger detta objektiv en mycket hög bildkvalitet med fantastisk centrumskärpa redan på största bländaröppning. På f/1,4 är skärpan faktiskt snäppet bättre än i Sonys egna Sony FE 85/1,4 GM.

Läs hela testet här: Sigma 85/1,4 DG DN Art för Sony E-fattning