Test: Samyang AF 24/1,8 FE

Test

Nu kan du läsa vårt test på Samyang AF 24/1,8 FE som är ett ljusstarkt vidvinkelobjektiv på 24mm och passar mycket bra för landskapsbilder, arkitektur, gruppbilder, astrofoto, reportage, gatufoto och mycket mer.

Mats skriver: Den fina ljusstyrkan på f/1,8, tillsammans med den avrundade bländaröppningen ger mjuk och vilsam teckning av områden utanför fokus (bokeh) och en naturligare avbildning av punktformiga ljuskällor och reflexer i bilden. En linjär fokuseringsmotor ger en tyst och snabb autofokus, lämplig för både stillbilder och video. Objektivet är skyddat mot fukt och damm, men tål inte nedsänkning i vatten eller spolning under tryck. Redan på största bländaröppning f/1,8 är skärpan mycket bra till relativt stor del av bilden, och bäst skärpa över hela bilden får man vid f/5,6 med bra resultat från kant till kant.

Läs hela testet här: Samyang AF 24/1,8 FE