Nyhet

2021-06-02

Nikon lanserar makroobjektiv med Z-fattning!

Nu lanserar två nya makroobjektiv till Z-systemet, Nikkor Z MC 105/2,8 S VR och Nikkor Z MC 50/2,8. Två olika brännvidder som kompletterar varandra och ger dig olika alternativ efter vad för bilder du vill ta.

Nikon Nikkor Z MC 50/2,8 Macro är ett smidigt makroobjektiv med en klassisk brännvidd på 50mm vilket ger ett naturligt perspektiv. Objektivet går även att använda på Nikons APS-C kameror och får då en brännvidd på 75mm vilket gör att du kommer ännu närmare ditt motiv.

Minsta fokusavstånd är endast 0,16m och du kan justera fokusgränsen för att fokusera snabbare på motiv inom intervall på 0,16-0,30m. Tack vare den inbyggda stabiliseringen i kamerahuset så kan du fotografera makro på fri hand.

Nikon Nikkor Z MC 105/2,8 S VR Macro är ett makroobjektiv med en avbildningsskala på 1:1 och passar perfekt för professionell användning. Objektivet är optimerat för makrofotografering i såväl stillbilder som film. Bildvinkeln med medellångt telefoto gör det dessutom till ett utmärkt objektiv för detaljerade porträtt med fantastisk skärpa, kontrast och bokeh.

Autofokusen är snabb och går att begränsa inom ett område på 0,29-0,50m för att göra fokuseringen så snabb som möjligt vid närmaste närgräns. Precis som Nikons övriga professionella objektiv så har den vädertätning runt om, inbyggd stabilisering som jobbar tillsammans med stabiliseringen i kamerahuset och en toppdisplay för att lätta kunna läsa av information om objektivets inställningar.

Läs mer om dessa nyheter här:
Nikon Nikkor Z MC 50/2,8 Macro
Nikon Nikkor Z MC 105/2,8 S VR Macro