Bloggpost

2021-06-28

CyberPhoto Content Partner: Kevin Bruseby

Vi välkomnar Kevin Bruseby som är vårt senaste tillskott som Content Partner. Kevin är endast 18 år och specialiserar sig på landskap och lifestyle fotografering.

Kevin, hur kom det sig att du började fotografera?

Fotografin har alltid varit närvarande i mitt liv då båda mina föräldrar sedan långt tillbaka varit fotointresserade. Redan som barn försökte de få mig att börja fotografera, men som liten hade jag andra intressen som lockade min uppmärksamhet. Det var inte förens jag och min familj reste till Schweiz under 2015 som mitt intresse för fotografin sakta började träda fram. Under resan besökte vi vackra platser som exempelvis Lauterbrunnen, Wengen och Grindelwald, och jag kände plötsligt ett naturligt sug av att vilja fotografera det jag såg. På den tiden hade jag dock bara mobilen till min hjälp för att fotografera, och när vi kom hem från resan blev jag otroligt missnöjd med hur bilderna blev. Efter att ha upplevt de fina landskapen på plats förväntade jag mig även att bilderna skulle bli lika bra. Till min besvikelse blev de dock inte det, och det hela slutade med att jag raderade i stort sett alla bilder. 

Efter denna resa insåg jag dels att jag var tvungen att förbättra mina färdigheter inom fotografin för att ta bättre bilder, men även att jag skulle behöva uppgradera min utrustning. Det kommande året arbetade jag febrilt med att lära mig mer om fotografi, samtidigt som jag även började fotografera med mina föräldrars gamla kompaktkamera. Året därpå införskaffade jag mig min första systemkamera i form av en Nikon D3300 tillsammans med ett Sigma 18-200mm f.3,5-6,3 objektiv. Det ena ledde sedan till det andra, och med tidens gång lärde jag mig successivt mer om fotografi. Utöver detta har jag sedan barnsben även haft ett naturligt intresse för meteorologi samt natur, vilket även varit en bidragande faktor till att naturfotografin känts så pass naturlig för mig. 

KevinBruseby_3A.jpg

Har du någon speciell plats eller motiv som du drömmer om att fotografera?

Ett motiv som jag länge drömt om att fotografera är lunnefåglar i klippiga och dramatiska landskap. Utöver det, är dimmiga landskap någonting som ständigt lockar mitt intresse, då det ger en härlig mystik i bilderna. Jag skulle hemskt gärna vilja fotografera dimmiga landskap i Nederländerna och Österrike. De nederländska skogarna samt de Österrikiska landskapen erbjuder fantastiska möjligheter för fotografering i dimma, så dessa platser skulle jag mer än gärna vilja besöka! 

Om man vill börja med fotografering, har du några tips på vad man ska tänka på?

När man är helt ny med fotograferandet, är mitt bästa tips att alltid ta med sig kameran samt fotografera allt möjligt. Genom att prova på flera olika genrer lär man känna sin kamera bättre samtidigt som man även märker vilken typ av fotografi som tilltalar en mest. 

Utöver detta skulle jag starkt rekommendera att fotografera regelbundet och samtidigt lära sig de grundläggande principerna om kompositioner. På så sätt kommer bilderna naturligt bli bättre, vilket även kan vara skönt som en ny fotograf då det alltid ger en ny drivkraft att utvecklas när man själv kan se sina framsteg! 

KevinBruseby_4A.jpg

Vad i din fotoväska som du är extra nöjd med just nu?

Jag trivs otroligt bra med mitt Sigma 150-600mm f. 5-6,3 objektiv. När jag fotograferade med en bekant förra året noterade han att jag ofta fotograferade med längre brännvidder, vilket jag själv inte hade tänkt på tidigare. Jag gillar verkligen att fokusera på detaljer i landskap samt framhäva dessa, och den här telezoomen gör verkligen det jobbet bra. Då jag dessutom oftast fotar i soluppgången när det finns god tillgång på ljus, gör det inte heller så mycket att objektivet inte kan gå lägre än f.5 i bländaröppning. 

Utöver det är jag mycket nöjd både med mitt Nikon D7500 kamerahus samt min DJI Mavic Air drönare. Jag har inte den mest exklusiva utrustningen, men det är tillräckligt bra för att få jobbet gjort! Jag har dock planer på att inom en snar framtid uppgradera till en Nikon Z7 samt en DJI Mavic Air 2, vilket jag ser mycket fram emot! Som fotograf tycker jag alltid det är bra att gotta sig med lite ny utrustning emellanåt för att behålla intresset för fotograferandet.

Glöm inte att gilla och följ om du vill se fler av Kevins inspirerande bilder!
@kevinbruseby
 @cyberphoto_se