Nyhet

2021-06-02

Canon berättar mer om EOS R3

Canon EOS R3 är en kamera som håller på att utvecklas och nu berättar Canon ännu mer information om kameran för att visa vad du kan förvänta dig av ett flaggskepp med RF-fattning.

Vi har tidigare fått veta att kameran klarar av 30 bilder/s men nu får vi ytterliggare information om att det är möjligt att fotografera i 30 bilder/s i RAW vilket är mycket viktigt information för professionell användning. Autofokusen kommer kunna motivfölja bilar och motorcyklar samt fokusera i ned till -7EV.

Kameran har självklart inbyggd stabilisering och nu får vi veta att den kommer att kunna stabilisera upp till 8-steg tillsammans stabiliserade objektiv. Detta är kanon för videoproducenter för att slippa stora gimbals, appropå video så berättar Canon att kamera kommer filma i översamplad 4K och har C-log3 för att matcha deras cinemakameror. EOS R3 kommer också att kunna filma i RAW direkt till minneskortet.

EOSR3_back_blogg.jpg

Vi får även se nya bilder på kameran varav baksidan är mycket intressant, där ser vi att den har en vinklingsbar skärm, ett flertal joystickar för hantering vertikalt eller horisontellt och den får även de nya AF-On knapparna från 1D X Mark III med inbyggd sensor för blixtsnabb fokuskontroll.

Du kan redan nu förhandsboka denna kamera här: Canon EOS R3