Två heta nyheter från Tamron!

Nyhet

De två objektiv som lanseras är Tamron 150-500/5-6.7 Di lll VC VXD som är ett telezoom till Sony användare och den andra nyheten är Tamron 11-20/2,8 Di III-A RXD som också är har Sonys E-fattning men är anpassat för APS-C kameror

Tamron 150-500_blogg.jpg

Tamron 150-500/5-6.7 Di lll VC VXD
Det har hittills varit lite tunnsått med långa telezoomar till Sonys kameror med E-fattning. Detta råder nu Tamron delvis bot på genom att släppa denna påkostad 150-500-zoom.

Förutom de ordentligt långa brännvidderna är objektivet försett med optisk bildstabilisering och Tamrons effektiva, linjära VXD-motor för snabb och tyst fokusering.Objektivet är byggt för kameror med bildsensor i 35mm fullformat, men fungerar som brukligt även på modeller med APS-C-sensor. Bildvinkeln på en sådan kamera motsvarar en brännvidd på ~225-750 mm brännvidd på en fullformatskamera.

a057_lifestyle_mountain2_20210316_blog.jpg

En  telezoom med brännvidder på upp till 500 mm är en mycket bra optik för djur&natur, sportfoto och andra motiv på längre avstånd. Bildstabiliseringen gör att objektivet lättare kan användas på frihand utan problem med skakningsoskärpa - och även i lite sämre ljusförhållanden.

Tamron 11-20mm_blogg.jpg

Tamron 11-20/2,8 Di III-A RXD
Samtidigt som man släpper en zoomoptik i yttersta delen av teleområdet kommer Tamron även med ett objektiv i det yttersta vidvinkelområdet - även det för kameror med Sonys E-fattning. En viktigt skillnad är dock att denna 11-20-vidvinkel är avsedd primärt för kameror med bildsensor i APS-C-format och alltså inte kan utnyttja fulla sensorstorleken om den nu skulle användas på en 35mm fullformatskamera.

Även med denna optik träffar Tamron av en viktig lucka bland de objektiv som idag finns till E-fattningen, det finns helt enkelt inte så många vidvinkelzoomar och framförallt inte med så korta brännvidder som denna erbjuder. Förutom ett mycket användbart brännviddsområde har optiken en fin ljusstyrka på f/2,8 genom hela zoomområdet och är försedd med Tamrons RXD-stegmotor för snabb och följsam fokusering både vid stillbildsfoto och filmning.

b060_shawn_lifestyle6_20210318_blogg.jpg

En kort och ljusstark 11-20mm zoom passar bra för t ex landskapsfoto, arkitektur, interiörbilder, reportage och gatufoto.

Läs mer och förbeställ nyheterna här:
Tamron 150-500/5-6.7 Di lll VC VXD
Tamron 11-20/2,8 Di III-A RXD