Test: Fujifilm GF 80/1,7 R WR

Test

Nu kan du läsa vårt test på Fujifilm GF 80/1,7 R WR som är den ljusstarkaste objektivet till mellanformatssystem någonsin. En 80 mm-optik till mellanformat motsvarande ca 63mm på fullformat, är mycket allround och passar bl a för landskapsbilder, porträtt, arkitektur, reportage/dokumentär och vardagsbilder.

Mats skriver: Skärpan är mycket bra till stor del av bilden redan på full öppning. Vid nedbländning ökar skärpan som vanligt, och speciellt märkbart blir det nära kanterna. I centrum av bilden ser man ingen större skillnad oavsett bländare mellan f/1,7 - f/11. En kraftig DC-motor används för att flytta objektivets fokuseringsgrupp, som består av hela 6 st linselement. Objektivet är ordentligt fukt- och dammskyddat tack vare strategiskt utplacerade tätningar på 10 st utsatta områden runt konstruktionen. Objektivet är också köldtåligt och ska kunna användas med normal funktion vid temperaturer ner till -10° C.

Läs hela testet här: Fujifilm GF 80/1,7 R WR