Nyhet från Samyang!

Nyhet

Samyang lägger ännu ett objektiv till sin växande skara av autofokusobjektiv för Sonys E-fattning. Denna gång handlar det om en ljusstark 24 mm vidvinkeloptik.

Den optiska konstruktionen består av en hel del specialiserade linser, nämligen 2 st asfäriska,  2 st lågspridande ED-glas och hela 3 st element i högbrytande HR-glas. Dessa bidrar tillsammans till låg grad av kromatisk och sfärisk aberration, låg distorsion och ett kompakt och smidigt objektivformat. Genom detta ska objektivet teckna rakt och skarpt - och med korrekt färgåtergivning - ända ut i bildkanterna.

AF 24mm F1.8 FE_Sample Image_Reinold Aryee (33).jpg

Den fina ljusstyrkan på f/1,8, tillsammans med den avrundade bländaröppningen ger mjuk och vilsam teckning av områden utanför fokus (bokeh) och en naturligare avbildning av punktformiga ljuskällor och reflexer i bilden.

AF 24mm F1.8 FE_Lifestyle_Nic Taylor (1).jpg

En linjär fokuseringsmotor ger en tyst och snabb autofokus, lämplig för både stillbilder och video. Samyang AF 24/1,8 är även försett med indikering för fokus på oändlighet, vilket är ett användbart verktyg t ex vid astrobilder och landskapsbilder. Objektivet har en knapp för fokuslås, som även kan tilldelas andra funktioner via kamerans menyer.

Läs mer och förbeställ redan nu: Samyang AF 24/1,8 FE