Test: Sigma 35/2 DG DN Contemporary

Test

Nu kan du läsa vårt test på Sigma 35/2 DG DN Contemporary som är ljusstark och raktecknande optik som passar bra för landskapsbilder, astrofoto, arkitektur, grupporträtt och mycket mer.

Mats skriver: En kombination av 1 st linselement i superlågspridande SLD-glas och hela 3 st asfäriska element bidrar till låg grad av kromatisk och sfärisk aberration, låg distorsion och ett kompakt format. Detta innebär även hög skärpa och korrekta färger ända ut i bildkanten. Objektivet är byggt i stort sett helt i aluminiumlegering med snäva toleranser, vilket ger en mycket god känsla och hög tålighet. Den rejäla räfflingen av vreden ger ett säkert grepp. Skärpan i Sigma 35/2 DG DN Contemporary är mycket bra redan på f/2 till stor del av bilden och rejält skarp över i stort sett hela bilden runt f/4-f/5,6, lite beroende på fokusavstånd.

Läs hela testet här: Sigma 35/2 DG DN Contemporary