Bloggpost

2021-12-11

X-files: Stjärnklart

Veckans X-files är inskickad av Christina Ericsson.

Christina: En bild från Grundskatan, Bjuröklubb, från den 12/10 när det var...för ovanlighetens skull... både stjärnklart och mån-fritt på himlen. Tyvärr finns det få ställen kvar där det inte är så mycket ljusföroreningar, men Grundskatan har i alla fall ett ganska bra bortle-värde så det blir nästan alltid dit man får åka för fotografera vintergatan.

Tur nog står också ett mycket fotogeniskt träd där ute på udden som man kan använda i förgrunden, även om jag önskat en bättre belysning än en halvdålig pannlampa för att ge det lite "stjärnglans".

Bilden är tagen med Nikon D750 + Tokina 11-16/2,8 @ 16mm f/3.5, 13 s och ISO 3200
Stativ och fjärrutlösare har använts och bilden är efterbehandlad i ACR

Klicka här för att se större bild >>

"Vinn" en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design. Värde 1100kr - 2000kr!
Har du en egen bild du skulle vilja visa upp här i X-files så maila in den till blogg@cyberphoto.se. Den kan vara tagen med vilken kamera som helst. Berätta gärna lite kort om bilden samt vilken kamera och objektiv den är tagen med. Den måste vara på minst 1200 pixlar bred. Bifoga filen i mailet. Alla publicerade bilder premieras med en lyxig kamerarem från Italienska 4V Design. Värde 1100kr - 2000kr! ​Många ser nog fram emot att få se just din bild!