Test: Tamron 17-70/2,8 DI III-A VC RXD

Test

Nu har vi testat Tamron 17-70/2,8 DI III-A VC RXD som är en mycket högpresterande och ljusstark normalzoom, som också hyser effektiv optisk bildstabilisering och är tätad mot fukt, damm och stänk.

Mats skriver: Brännvidden på 17-70 mm ger en bildvinkel motsvarande ~ 25,5-105 mm brännvidd på 35mm fullformatskamera, så den täcker allt från kraftig vidvinkel till hyfsad tele. En kombination av ett hybridasfäriskt linselement, två gjutna asfäriska element och ett element i superlågspridande SLD-glas ger en välkorrigerad och kompakt optik, med hög skärpa från centrum till kant, låg distorsion och god färgåtergivning. Autofokusen sköts av Tamrons RXD-stegmotor som är både snabb, tyst och följsam i sina rörelser. Detta gör att den passar bra för både stillbilds- och videotillämpningar.

Läs hela testet här: Tamron 17-70/2,8 DI III-A VC RXD