Test: Nikon Z7 II

Test

Nu har vi testat den uppdaterade versionen av Nikon Z7, nämligen Z7 II. Exteriört är kamerorna helt identiska, men innehållet skiljer tydligt. Läs om skillnaderna i vårt test!

Mats skriver: Det man lagt mest krut på är att uppdatera datorkraften i båda modellerna. Den största förbättringen man gjort där är att modellerna nu fått dubbla Expeed-processorer, istället för en enkel. Detta får följdverkningar på flera områden i kamerans funktion, bl a bildkvalitet, autofokusprestanda, seriebildtagning och videofunktion. Autofokus är samma hybridvariant som i föregående modell med 493 st fasdetektionspunkter i kombination med kontrastdetektion som täcker upp till ca 90% av bildytan. Nikon Z7 II är en kamera som egentligen kan allt som en kamera behöver kunna, plus mycket mer. Några lite mer speciella funktioner som inte finns i alla kameror är bland annat time lapse-funktioner för både stillbilder och video, fokus-stacking-funktion, multiexponering samt möjlighet till en längsta slutartid på upp till 15 minuter i M-läget.

Läs hela testet här: Nikon Z7 II