Nisi lanserar ett objektiv!

Nyhet

En ny tillverkare ger sig in på objektivmarknaden, men det är ingen duvunge vi pratar om. Det handlar istället om det framgångsrika filtertillverkaren Nisi, som förstås har stor kunskap och erfarenhet av optiska system redan.

Det första objektivet från Nisi är en ultravidvinkel för fullformatssensor. Den fungerar även på kamerahus med sensor i APS-C-format och ger då en bildvinkel motsvarande ~ 22-24 mm (jämfört med 35 mm fullformatskamera). Trots den riktigt korta brännvidden ska optiken både vara skarp och teckna rakt över hela bildytan.

En skarp och raktecknande ultravidvinkel passar bra för landskapsbilder, arkitektur, interiör, gatufoto och i andra sammanhang när man vill ha en riktigt stor bildvinkel, även i trånga utrymmen eller ur udda vinklar.

Läs mer och förbeställ objektivet redan nu: Nisi 15/4