Nyhet: Sony FE 20/1,8 G

Nyhet

Sony lanserar nu på kvällen ett nytt vidvinkelobjektiv anpassat för fullformat. Är du intresserad av ett högkvalitativt vidvinkelobjektiv till din Sony så är detta ett mycket bra alternativ!

För ungefär ett och ett halvt år sedan lanserade Sony FE 24/1,4 GM som snabbt blev en populär optik då det är en trevlig brännvidd i en förvånansvärt litet skal. Nya FE 20/1,8 G känns väldigt lik storebror 24mm med några avledande skillnader som är bland annat det mest självklara att den har 4mm kortare brännvidd som ger en lite vidare vy. Bländaren är även lite mindre på f/1,8 istället för f/1,4 och dessa små skillnader har även gjort att Sony har gett den "G" klassificering och inte "GM". Trots att detta inte är ett G-Master objektiv så har den vädertätning, funktionsknapp på sidan och bländarring som kan väljas att vara med eller utan klick vid varje bländarsteg. 

Objektivet är uppbyggt av 14 element i 12 grupper som flyttas av två XD-motorer för snabb och precis fokus. Den har en niobladig bländare och tack vare ett fokusavstånd på under två centimeter kan man fokusera otroligt nära motivet och få en nästan makrokänsla med mjuk och fin bokeh.

Första leverans beräknas i mars.

Läs mer och beställ redan nu: Sony FE 20/1,8 G