Nyhet: Fujifilm X-T4

Nyhet

Fujifilm lanserar en mycket spännande nyhet, Fujifilm X-T4. Fujifilm hade stor framgång med X-T3 som är en riktigt trevlig kamera. Nu kommer en ny version med inbyggd bildstabilisering, ny autofokus och den är ännu snabbare på alla sätt och vis.

En bra kamera har nu blivit ännu bättre. Största och viktigaste nyheten med X-T4 är att den har inbyggd bildstabilisering. Det är en funktion som definitivt ger bättre bilder, för skakningsoskärpa är ett gissel. Du får upp till 6,5 stegs stabilisering på 18 av de 29 objektiv som finns till X-serien. Något färre steg på de övriga. Om vi tittar på detaljer så är den inbyggda stabiliseringen hela 30% mindre, 20% lättare och 8x exaktare än på X-H1.

Autofokusen är rejält förbättrad med dubbla träffsäkerheten jämfört med X-T3. Ögon och ansiktsavkänningen är också förbättrad. Det sitter en ny slutare i Fujifilm X-T4 som klarar dubbelt så många exponeringar som X-T3 och är dessutom 30% tystare. X-T4 klarar 20 bilder per sekund med elektronisk slutare, 15 bilder per sekund med mekanisk. Självklart har den två minneskortsplatser varav båda är UHS-II kompatibla.

Förutom att filma i 4K 60P 4:2:0 direkt till minneskortet så kan X-T4 även filma med 240 bilder per sekund i Full HD. Nytt är också att kamerans menyer är olika beroende på om du har kameran i stillbilds eller filmläge. Mikrofoningången kan ställas om till Line-in. 

Den har också en ny skärm med högre upplösning, 1,62 MP, och den är ledbar, vilket är mycket praktiskt. Du kan nu vika in skärmen mot kamerakroppen så den är helt skyddad. Du kan vrida skärmen i större vinkel både uppåt och neråt och du kan vrida den så att du kan se den rakt framifrån. Detta är en funktion som uppskattas framförallt av vloggare.

Kameran kommer finnas tillgänglig från slutet av april så vänta inte med att förbeställa då kö bildas fort!

Läs mer och beställ redan nu:
Fujifilm X-T4 Svart
Fujifilm X-T4 Silver