Nikon D6 är här!

Nyhet

Nu lanseras Nikon D6 officiellt med alla specifikationer och ett leveransdatum. Nikon presenterar även två nya objektiv till Z-fattningen.

Nikon D6 använder samma sensor som föregångaren men tillsammans med en helt ny Expeed 6 processor så klarar kameran av 14 bilder/s i korta skurar vid användning av vissa objektiv. I liveview kan kameran fota i 10.5 bilder/s i full upplösning, 30 bilder/s ger 8 MP bilder och du kan även fota i 60 bilder/s som ger 2 MP bilder. Nikon D6 ska nu ta ännu bättre bilder på höga isotal som sträcker sig från iso 100 till 102,400 och går att utöka till motsvarande 3,2 miljoner. Kameran har fått ett helt nytt autofokussystem som ska vara Nikons snabbaste någonsin, antalet AF-punkter har dock minskat från 153 till 105 jämfört med Nikon D5 och alla 105 är valbara. Detta ska göra att kameran fokuserar snabbare och kan även fokusera ned till -4,5EV.

Nikon D6 har två platser för XQD/CFexpress kort som gör det möjligt att spara ned bilderna på nolltid. Nikon säger även att överföring trådlöst via Wifi eller Ethernet ska vara snabbare än tidigare modell. Den har nu även USB-C kontakt för snabbare överföringshastighet till datorn om du är van att använda dig av kabel.

Kameran beräknas att finnas tillgänglig i april och du kan beställa den här: Nikon D6

Nikon Nikkor Z 20/1,8 S är en lätt och smidig optik för lanskapsfotografering som passar i linje med Nikons redan släppta 24mm, 35mm, och 50mm med bländare f/1,8. Optiken har 14 element i 11 grupper som består bland annat av tre ED glas och tre asfäriska glas. En niobladig bländare ser till att bokehn är mjuk och krämig. Optiken har en 77mm filtergänga för montering av pol-, nd- eller uv-filter. 

Första leverans beräknas i mars och du kan beställa objektivet här: Nikon Nikkor Z 20/1,8 S

Nikon Nikkor Z 24-200/4-6,3 VR är en superzoom som är anpassad för fullformat med inbyggd stabilisering som klarar upp till 4,5 steg. Optiken är uppbyggd av 19 element i 15 grupper varav två är asfäriska och ett ED-glas. Den har Nikons nya Arneo-beläggning på frontelementet.

Första leverans beräknas i april och du kan beställa objektivet här: Nikon Nikkor Z 24-200/4-6,3 VR