8K video med Canon EOS R5

Nyhet

Utöver de fyra nyheter som lanseras idag från Canon så presenterar dom även att Canon EOS R5 och Canon RF 100-500/4,5-7,1L IS USM håller på utvecklas. Canon EOS R5 kommer att kunna filma i 8k direkt till minneskortet.

Canon EOS R5 är en ny modell från Canon som blir deras mest kompetenta spegellösa systemkamera hittills med specifikationer som verkligen imponerar. Canon blir först med 8K video direkt till minneskortet på en systemkamera. Canon har inte legat i framkant på video senaste tiden och nu tar de ett rejält kliv och blir marknadsledande. Vi har inte fått någon information om vilken sensor som EOS R5 kommer ha, men för att filma i 8K krävs minst 36 MP vilket innebär att sensorn är på minst 36 MP. Kameran klarar av seriebildstagning i upp till 20 bilder/s med elektronisk slutare, 12 med mekanisk.

Stabilisering? Javisst!
Canon EOS R5 har IBIS, inbyggd bildstabilisering vilket gör detta till Canons första systemkamera med IBIS någonsin. Stabilisering är mycket praktiskt och Canons systemkameror har hittills saknat denna funktion fram till nu. Inbyggd bildstabilisering kommer hjälpa dig att ta stadigare bilder och video.

Dubbla kortplatser? Absolut!
Canon EOS R5 kommer att ha två kortplatser varav minst en är CFexpress vilket krävs för att hantera den stora mängden data som ska överföras mellan kamera och kortplats när du filmar i 8K eller tar 20 bilder/s i hög upplösning. Denna kamera blir också den första som har stöd för Image.Canon, som är en ny tjänst från Canon som ersätter "MyID.Canon" och kommer i framtiden kunna vara uppkopplad till din kamera och kan föra över bilderna direkt till en molntjänst som backup eller för att få smidigare flöde till din telefon. Mer info om detta kommer i bloggen framöver, så håll utkik!

Varken pris eller leveransdatum är satt ännu men vi kommer självklart uppdatera detta så fort det finns tillgängligt! Vill du vara en av dom första som äger denna kamera så kan du förhandsboka ditt exemplar redan nu: Canon EOS R5

Canon_RF_100-500_blogg.jpg

Canon RF 100-500/4,5-7,1L IS USM, informerar även att detta objektiv håller på att utvecklas. Canon RF 100-500/4,5-7,1L IS USM passar bra bland Canons övriga sortiment av objektiv med RF-fattning då det enda som man egentligen saknar i dagsläget är ett tele längre än 200mm. Objektivet kommer att ha Canons senaste AF-motorer för snabb autofokus, samt inbyggd bildstabilisering, vilken kommer att synka tillsammans med kameran och ge upp till 5-steg stabilisering.

Varken pris eller leveransdatum är satt ännu men vi kommer självklart uppdatera detta så fort det finns tillgängligt! Vill du vara en av dom första som äger ett sådant objektiv så kan du förhandsboka ditt exemplar redan nu: Canon RF 100-500/4,5-7,1L IS USM

Canon_RF_telekonverter_blogg.jpg

Canon informerar också om att det kommer 1,4x och 2,0x telekonvertrar med RF-fattning. För tillfället är RF 100-500 det enda objektivet som passar till dessa telekonvertrar då Canon RF 70-200/2,8L IS USM är byggd för att vara så kompakt som möjligt och det bakre linselemenetet ligger så långt bak att en konverter inte ryms. 

Förhandsboka dessa här:
Canon 1,4x telekonverter med RF-fattning
Canon 2,0x telekonverter med RF-fattning