Test

2020-12-18

Test: Panasonic Lumix S5

Nu kan du se och läsa vårt test på Panasonic Lumix S5 som är en mycket efterlängtad instegsmodell i Panasonics S-system, som gör systemet tillgängligt för fler. DC-S5 presenteras som en hybridkamera, dvs den är tänkt att tillfredsställa behoven både hos relativt avancerade fotografer och filmare. Förutom ett lägre pris än storebröderna i S1-serien så har S5 även ett klart smidigare format och blir därigenom mer lätthanterad och smidigare att transportera.

Mats skriver: Panasonic hoppas med S5:an att kunna överföra konceptet från den mycket populära GH5-kameran till sin fullformatsserie, berikat med den senaste teknologin lånad bl a från S1-seriens kameror. Man använder fortfarande kontrastdetekterande autofokus, som nu ska ha blivit ännu snabbare och effektivare än i tidigare modeller. Panasonic S5 ger ett mycket gediget intryck tack vare ett chassi av magnesiumlegering och ett skönt grepp, trots det kompaktare formatet. Självklart är den också vädertätad.

Bildkvaliteten i Panasonic S5 är mycket fin med låga brusnivåer och bra detaljåtergivning för sin upplösning på 24MP. Med Panasonic S5 kan man spela in i 4K och UHD upp till 30p med full sensorbredd, och upp till 60p i APS-C-läge. I H.264 / 10-bitars / 4:2:2-läget upp till 30p får man en bitrate på upp till 150 Mbps, och i H.265 60p gäller 10-bitar 4:2:0 / 200 Mbps. Samtliga direkt till minneskort.

Läs hela testet här: Panasonic Lumix S5

Se vårt videotest: CyberPhoto testar Panasonic S5