Test: Nikon Z 14-24/2,8 S

Test

Nu kan du läsa vårt test på Nikons 14-24mm som är den kortaste och ljusstarkaste vidvinkelzoomen för fullformat och dessutom en av de allra mest högpresterande vidvinkelzoomarna på marknaden.

Mats skriver: Nikon Z 14-24 är kortare och hela 35% lättare än sin föregångare. En ljusstark och skarp 14-24-zoom är ett flexibelt verktyg för t ex landskapsfoto, interiörfoto, arkitektur, astrofoto, gruppbilder och reportage/dokumentär/gatufoto. Påkostad konstruktion där man bland annat använt 4 st linselement i lågspridande ED-glas för att reducera graden av kromatisk aberration, vilket kan vara ett problemområde på mer extrema vidvinkelobjektiv - särskilt zoomar. Som brukligt med Nikons professionella zoomobjektiv handlar detta om en rejäl konstruktion, med ordentliga, bekväma reglage. Både fokusering och zoomning sker internt,  d v s utan att något rör sig exteriört på objektivet - praktiskt t ex vid användning av polariseringsfilter och avtonade filter.

Läs hela testet här: Nikon Z 14-24/2,8 S