Sigma lanserar en kompakt trio

Nyhet

Sigma släpper tre stycken nya objektiv för sin serie för spegelfria fullformatskameror, DG DN. Det handlar om en 24mm-, en 35mm- och en 65mm-optik, alla i Contemporary-serien.

De grundläggande målen Sigma har med dessa objektiv är att de ska vara kompakta, ha höga optiska prestanda och ha mycket hög mekanisk byggkvalitet. Dessutom ska de ha god ergonomi och intuitiv hantering.

Sigma 65/2 DG DN har den lite ovanliga brännvidden 65mm och hamnar alltså precis i gränslandet mellan normalobjektiv och korta teleobjektiv. Genom detta blir den även användningsmässigt lite av en kameleont. Den goda ljusstyrkan och avrundade bländaröppningen bidrar till mjukare teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh). En ljusstark, raktecknande 65mm-optik passar bra för vardagsfoto, porträtt, arkitektur, produktbilder och andra motiv på korta till medellånga avstånd.

Sigma 35/2 DG DN är en moderat vidvinkel - en klassisk och mycket användbar brännvidd. Den goda ljusstyrkan och avrundade bländaröppningen bidrar till mjukare teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh). En ljusstark, raktecknande 35mm-optik passar bra för landskapsbilder, astrofoto, arkitektur, dokumentärt/reportage, närgångna porträtt och andra motiv på lite kortare avstånd

Sigma 24/3,5 DG DN är en kraftigare vidvinkel, som passar lite vidare vyer eller trängre situationer. Den passar bra för landskapsbilder, astrofoto, arkitektur, interiör, dokumentärt/reportage, gatufoto och andra motiv på lite kortare avstånd.

Första leverans beräknas i början av januari 2021

Läs mer och förbeställ redan nu:
Sigma 65/2 DG DN
Sigma 35/2 DG DN
Sigma 24/3,5 DG DN