Test: Fujifilm XF 50/1,0 R WR

Test

Nu kan du läsa vårt test på Fujifilm XF 50/1,0 R WR, ett superljusstarkt teleobjektiv med Fujifilm XF-fattning. Ljusstyrkan är så hög som f/1,0, vilket gör optiken tämligen unik.

Mats skriver: Fujifilm XF 50/1,0 R WR ger en liknande bildvinkel som man får med ett 75mm-objektiv på en fullformatskamera, vilket gör det mycket lämpligt för bland annat porträtt eller andra motiv när man vill frilägga huvudmotivet från bakgrunden med en suddig bakgrund. Fujinon XF 50/1,0 R WR känns mycket välbyggd med fin känsla i fokus- och bländarring. Det är givetvis även vädertätat för att klara professionell användning. Om du läst någonstans att f/1 motsvarar f/1,4 på fullformatskamera, så gäller det endast skärpedjupet och absolut inte ljusstyrkan. Själva ljusstyrkan påverkas ingenting pga APS-C-formatet och slutartiderna blir detsamma oavsett APS-C eller fullformat under samma ljusförhållanden.

Läs hela testet här: Fujifilm XF 50/1,0 R WR