Fujifilm lanserar nya objektiv!

Fujifilm lanserar nu två nya objektiv, Fujifilm XF 16-80/4 R OIS WR och Fujifilm GF 50/3,5 R LM WR. Två mycket intressanta objektiv till X-fattning och GF-fattning.

Fujifilm XF 16-80/4 R OIS WR är ett objektiv anpassat för APS-C med X-fattning och är ett kompakt normalzoom motsvarande 24-122mm på fullformat. Objektivet har inbyggd bildstabilisering, vädertätning och en glasformation på 16 element i 12 grupper av vilket ett är asfäriskt.

Fujifilm säger att objektivet klarar stabilisering upp till 6 steg och kan automatiskt känna av att kameran står på ett stativ och justera prestandan efter det för att få optimal bildkvalitet. Objektivet väger 440g och har en längd på 89mm vilket gör den ca 40% lättare och mindre än motsvarande objektiv som är anpassad för fullformat.

Fujifilm XF 16-80/4 R OIS WR kommer finnas tillgänglig i slutet av september och du kan beställa den redan nu!

Fujifilm GF 50/3,5 R LM WR är ett objektiv anpassat för mellanformat med GF-fattning och är det minsta och lättaste objektivet Fujifilm har skapat till sina GFX kameror. Objektivet motsvarar 40mm på fullformat och klarar av att hantera bilder från GFX 100 med 102 MP utan problem. Objektivet är uppbyggt av nio element, ett av dessa är asfäriskt och bländaren består av nio blad vilket ger en mjuk bakgrundsoskärpa. Objektivet har fått en linjär autofokusmotor som ger snabb och säker autofokus.

Fujifilm GF 50/3,5 R LM WR kommer finnas tillgänglig i slutet av september och du kan beställa den redan nu!

Läs mer och beställ här:
Fujifilm XF 16-80/4 R OIS WR
Fujifilm GF 50/3,5 R LM WR