Canon lanserar G5X II och G7X III

Nyhet

Nu lanserar Canon två nya versioner av deras mest populära kompaktkameror, Canon G5 X Mark II och G7 X Mark III. Båda kamerorna får nytt innehåll men G5 X II får också en helt ny slimmad design.

Första versionen av G5 X var en större kompaktkamera med inbyggd sökare, blixt och blixtsko för att ha så många egenskaper som möjligt men fortfarande vara en kompaktkamera. Nu har denna blivit helt omdesignad i en mer slimmad form men behåller fortfarande inbyggd sökare och blixt. Blixtskon togs dock bort för att uppnå denna kompakta design. Denna kompaktkamera passar perfekt till dig som fotar mycket och är i behov av sökare men även vill ha en liten, smidig kamera som tar riktigt bra bilder.

G7 X Mark III behåller samma kompakta design men får innehållet uppdaterat. Denna lilla kompaktkamera använder nu samma bildprocessor DIGIC 8 som Canon EOS R vilket gör den till en riktigt snabb och kapabel kamera. Seriebildstagning med AF upp till 8 bilder/s eller upp till 30 raw bilder/s i läget RAW burst mode. G7 X III kommer i både svart och silver.

Båda kamerorna har vikbara skärmar och inbyggt blixt, G7 X III har ett zoomomfång på 24-100mm f/1,8-2,8 och G5 X II har 24-120 f/1,8-2,8 motsvarande fullformat. Som självklarhet har båda WIFI så du direkt kan föra över bilderna till din smartphone eller dator. Nytt på båda dessa kameror är att de klarar att filma i 4K/30p vilket ger högkvalitets-videoinspelning och du kan även filma i slowmotion upp till 120fps i Full HD.

Första leverans beräknas i början av augusti.

Läs mer och beställ här:
Canon G7 X Mark III Svart

Canon G7 X Mark III Silver
Canon G5 X Mark II