Test: Voigtländer Ultra Wide Heliar 12/5,6 Asph

Test

Ännu ett objektiv till Sony E testat och idag är det dags att gå igenom vad Voigtländers Heliar 12mm presterar! Den tecknar ut fullformat vilket betyder att man kan använda den på en Sony A7 oavsett version. Testet läser du utan inloggning och kostnadsfritt hos oss.

Mats skriver:  Mycket högkvalitativ ultravidvinkel för Sonys kameror med E-fattning. Både mekaniskt och optisk är detta en mycket genomtänkt och välbyggd optik, som även presterar mycket bra bildmässigt. En 12 mm ultravidvinkel på en fullformatskamera är lämplig för arkitektur, interiör, landskapsbilder och även astrofoto. Den extremt låga graden av distorsion och låg grad av sfärisk aberration gör Heliar extra lämplig när man vill bevara räta vinklar i bilden, som t ex vid arkitektur- och landskapsfotografering.

Läs mer här:  Voigtländer Ultra Wide Heliar 12/5,6 Asph för Sony E test