Test: Olympus E-M1X

Test

Nu släpper vi testet av Olympus nya utmanare för yrkesfotografer som uppskattar fart, autofokus och en lättare utrustning än de sitter på idag. Frågorna kring E-M1X är många och vi har en hel del av svaren i vårt test. Som vanligt läser du det kostnadsfritt och utan inloggning.

Mats skriver: Den största fördelen med den större storleken är att man integrerat ett rejält vertikalgrepp, som också inrymmer två stycken batterier för längre driftstid.  Storleken medger även fler reglage utanpå kamerahuset, för bättre tillgänglighet. Detta innefattar dubblering av de viktigaste fotoreglagen - för lika enkel och ergonomisk hantering i såväl normal fotografering som fotografering i höjdformat/vertikalt. En extra flervägsväljare finns bland de nya reglagen (eller två egentligen - en för horisontell och en för vertikal fotografering).

 

Resten läser du här: OLYMPUS E-M1X TEST REVIEW