Test: Sigma 56/1,4 DC DN Contemporary

Test

Nu har vi testat den relativt nya 56:an från Sigma. Konstig brännvidd tycker vissa men som referens motsvara bildutsnittet 84mm (när klassiska 85mm) på en Sony E-mount med APS-C-sensor. Det här är ännu ett objektiv som visar att Sigma har koll på optik.

Mats skriver så här om Sigma 56/1,4 DC DN Contemporary:  Sigmas kompakta objektiv i Contemporary-serien för Sony E och Micro 4/3 är imponerande små skapelser. Bilkvaliteten är genomgående mycket hög, och vid granskning av bilderna i 100%  visning, känns det mer som att man fotograferat med något av deras fantastiska objektiv i Art-serien. Skärpan är på topp redan på största bländaröppning (f/1,4) över stor del av bilden, och nedbländad nåt steg blir det mycket skarpt och bra från hörn till hörn.

Hela testet hittar du här:  Sigma 56/1,4 DC DN Contemporary test