Samyang lanserar!

Nyhet

Nu lanserar Samyang ännu ett objektiv ur deras premiumsegment, Samyang XP 10/3,5. Manuellt fokuserad, raktecknande ultravidvinkel för fullformat men kan även användas på kameror med APS-C-sensor. Med sin extrema bildvinkel på 130 grader är Samyang XP 10/3,5 ett av världens vidvinkligaste, raktecknande objektiv för fullformat.

Objektiv i premiumsegmentet brukar innebära en metallkonstruktion och mycket glas vilket detta nya objektiv håller sig fast vid, den är uppbyggd av hela 18 linser som placerats i 11 grupper, varav tre asfäriska linser, tre i ED-glas och ett HR-glas. Dessa glas finns för att ge minimal distortion och maximal skärpa över hela bilden. 

Samyang XP 10mm f/3,5 klarar att matcha mycket höguplösta sensorer med 50 megapixel samt videoinspelningar i 8K. Detta låter mycket imponerande men är också ett måste i dagens läge när tekniken rusar framåt.

Läs mer här: Samyang XP 10/3,5