Ny modell från Ricoh!

Nu lanserar Ricoh en ny modell av vår favorita 360-kamera, Ricoh Theta Z1 och den är fullpackad med funktioner och har många fördelar över äldre versioner som justerbar bländare, Raw foto och LCD display!

Nya Theta Z1 får dubbla 1-tums sensorer med en bildupplösning på ca 23 Megapixel till skillnad från föregångare som använde 1/2,3-tums sensorer med samma upplösning. Den behåller 4k video och tack vare uppdaterade sensorer samt linser har den bättre skärpa och bättre brushantering.

Med nya modellen går det även att välja bländare f/2,1, f/3,5 och f/5,6 vilket gör att under dagsljus kan du blända ned till f/5,6 för att öka skärpan över hela bilden och vid låga ljusförhållanden kan du välja f/2,1 för att släppa in så mycket ljus som möjligt. Denna funktion tillsammans med möjligheten att fota i DNG Raw ger möjligheter för bildhantering som inte är möjligt med vanligt JPEG-format, en proffsfunktion som kan ge otroliga resultat.

Vill du lära dig Raw? Se våran film: Youtube: Fota i RAW!

Nya Theta Z1 behåller dom bästa funktionerna från Theta V som 19gb inbyggt minne, 4-kanalig mikrofon, wifi, bluetooth och Miracast men utrustas ytterligare med nya funktioner som 3-axlig stabilisering som håller bilder och video skakfria, ställa bländare/Raw foto som du läste ovan och en liten LCD display för att smidigt kunna se och ändra inställningar utan att behöva ta upp mobilen.

Läs mer här: Ricoh Theta Z1 4K, 360-graders videokamera​