Test: Panasonic Lumix S1R

Test

idag släpper vi testet på Panasonics nya S1R som enligt vissa kan klassa in som den bästa kameran i genren och klassen. Att den är superbra vet vi redan då vi testat den en del både i Sverige och i Spanien. Men är den verkligen en toppkandidat då konkurrenterna är många och duktiga?

Mats skriver ur ett vinterperspektiv: Jag var ute i flera timmar i 28 minusgrader tillsammans med S1R. Med dubbla tumvantar och ett par fingervantar innanför var det inga problem att reglera bländaren och exponeringskompensationen, eller att flytta fokuspunkten med joysticken. Jag behövde inte heller ta av mig någon vante för att kunna vinkla ut skärmen. Här får S1R ett stort plus då denna hantering är nästan omöjlig med andra kameror. Utmärkt ergonomi även med handskar.

Läs hela testet här:  PANASONIC LUMIX S1R TEST