Nikon lanserar!

Nyhet

Nikon släpper idag en Nikkor Z 24-70/2,8 S till deras nya spegellösa Z-system. Detta är ett mycket populärt zoomomfång och nu kan du få den med en högre ljusstyrka med f/2,8 till skillnad från den nuvarande med f/4. Detta är den avancerade fotografens standardzoom och objektivet är även optimerat för videofilmning tillsammans med Nikon Z6 och Z7.

Nikon har utrustat detta objektiv med en funktionsring där du kan välja flera olika funktioner. Den har även en programerbar knapp där du kan ställa in ytterligare 21 olika funktioner.

En digital display på toppen av objektivet ger möjlighet till att se information som avstånd, närgräns, bländare och brännvidd. Allt detta kan bläddras igenom med hjälp av displayknappen på objektivets sida.

Objektivet har en mycket avancerad konstruktion med 17 element i 15 grupper, två av dessa element är av typen ED glas och det har även fyra asfäriska linselement. Detta är Nikons första objektiv med deras nya ARNEO antireflexbehandling.

För specifikationer och pris se: Nikon Nikkor Z 24-70/2.8 S​