Canon EOS RP

Nyhet

Idag lanserar Canon en ny kamera, Canon EOS RP, en kamera som gör att man på ett enkelt sätt kommer in i världen av fullformatskameror och riktigt vass bildkvalitet. Vi har redan fått känna på den här kameran och det här är en riktigt vass produkt sett till pris och det stora värdet av att det faktiskt är en Canon.

Det har tillverkats 130 miljoner objektiv av Canon och det är massor av EF och EF-S-objektiv där ute i stugorna vilket möjliggör att använda en Canon EOS RP direkt. De objektiv som idag finns till RF-fattning är objektiv som både kostar en hel del och väger desto mer. Det är objektiv avsedda för den som söker det bästa möjliga medan EOS RP prissatts väldigt plånboksvänligt och vi ser att det är smartast att använda den med de EF och EF-S-objektiv som du redan har. Adapter för EF till RF medföljer i kartongen när du köper en EOS RP.

Du kan läsa mer om de tekniska specifikationerna via länken nedan. Kort sagt är RP en kompakt och spegelfri version av 6D Mark II med en upphottad teknik, nyaste processorn, Dual Pixel AF (som fungerar superbra!), 26 mpixel och 4K video. Det är inte avsett att vara en yrkesfotografs drömkamera men en riktigt vass kamera för dig som redan sitter på EF och EF-S-objektiv. Använder man EF-S-objektiv så beskär den automatiskt bilderna till APS-C-format. 

Hur känns kameran? Den är väldigt kompakt och betydligt mindre än en konventionell DSLR. Det är bland de minsta fullformatskameror vi har känt på, kanske den minsta, och det gör att man lockas av att ta med den. Reglage och ergonomi är fortfarande bra och man har en tom yta för tummen där EOS R har sin touch-bar, som de flesta inte vill använda ändå. Sökaren är bra och funktionell men inte alls lika vass som dyrare konkurrenters är idag, men ljus och tydlig. Skärmen är vikbar åt sidan (varför gör inte alla så?) för alla som vill filma eller fotografera sig själv och det möjliggör att samtidigt använda en mikrofon. Kort sagt för youtubers och vloggare vilket är smart tänkt. Formatet överlag gör att den känns omöjligt liten för att ha en så stor sensor och fattning. Skärmen och det uppdaterade menysystemet gör att den känns väldigt enkel att hantera. Bra touch-känsla för att vara en systemkamera. För er som tänker på specifikationer så har EOS RP 4779 fokuspunkter att välja på, den klarar upp till 5 bilder per sekund och har mikrofon-ingång, hörlurs-uttag, fjärr-ingång, HDMI och USB samt Wifi och Bluetooth. Alla specifikationer finns via länken nedan.

Första gången på länge har Canon valt att tillverka och utveckla en produkt som attraherar kunder på ett klassiskt Canon-sätt. Namnet RP härstammar från Canonflex RP som en gång i tiden var en instegsmodell och en förenklad version för att så många som möjligt ska ha möjlighet att komma in i den underbara världen av fotografering. Nu gör Canon samma sak igen och vi är glada för att RP är anpassad till dagens krav och förväntningar till ett pris som möjliggör ett köp för så många som möjligt. Vill du se mer av Canonflex RP så kolla in vårt Instagram-konto @cyberphoto_se nu! 

Priset är 16590kr inkl moms (kamerahus inkl adapter) och säljstart är redan 27 februari 2019.

Läs mer här:  CANON EOS RP